Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.
Familiehuis Nunspeet - Verkoop

Het verhaal van de Noord-Veluwe

De Veluwe: meer dan de bossen, maar echt een optelsom van alle plaatsjes, activiteiten en gebieden en dat alles op ongeveer 1 uur van Amsterdam

De gemeenten en ondernemers dachten samen na over wat het aanbod in de diverse gemeenten onderscheidt en over de gemeenschappelijke aantrekkingskracht. Daaruit kwamen drie regionale thema’s naar voren: water, wild & natuur en buitensport. Ondersteund door cultuur, historie en culinaire genoegens. Voor de komende jaren is het de opgave om vanuit deze thema’s het toeristisch recreatieve aanbod te versterken. Het verhaal van de Noord-Veluwe maakt de kracht van het gebied duidelijk en het vormt de basis voor verdere ontwikkelingen.

Nergens vind je een gebied dat zo rijk is aan tegenstellingen. En juist deze tegenstellingen maken het gebied zo compleet. De Veluwe is feitelijk een unieke optelsom van activiteiten en mogelijkheden.

Op de Veluwe is het geen kwestie van of of, maar het biedt je juist de kans voor én én. Je hebt als bezoeker de keuze uit een groot palet aan activiteiten en mogelijkheden. Je kunt je er inspannen, maar ook ontspannen. Cultuur snuiven én winkelen. Je kunt er genieten van de natuur en historie die de Veluwe rijk is. Slenteren door een historische Hanzestad en je de volgende dag verwonderen over een hertje dat vlak voor je neus het pad oversteekt.

Juist deze diversiteit maakt het gebied uniek. Een gebied waar ambacht nog van nature in de mensen zit. Niet opgedrongen of teruggegrepen naar, maar ‘gewoon’ zoals de ondernemers en bewoners het hier altijd al doen. Die ambacht kun je proeven in de pure producten die je koopt of eet in de vele restaurants die de Veluwe telt.

Je mag kiezen uit alle mogelijkheden. Hierdoor biedt de Veluwe plaats aan alle generaties. Het oudere stel maakt een mooie fietstocht, de vriendengroep verlegt zijn grenzen op de mountainbike en de kinderen leren spelenderwijs over de natuur. Je geniet er van het water en rijdt via de weilanden en bossen terug naar je huisje of camping. Je waant je even in een andere wereld.

De Veluwe: meer dan de bossen, maar echt een optelsom van alle plaatsjes, activiteiten en gebieden en dat alles op ongeveer 1 uur van Groningen, Amsterdam, Maastricht en Duitsland.